Bağışıklık Dostu Besinler

GÜVEN SAĞLIK GRUBU

Paylaş:

Bağışıklık Dostu Besinler

Mevsim geçişleri, ruhsal ve fiziksel hayatımızın dengelerini etkiliyor. Hem duygudurum değişiklikleri hem de vücut bağışıklığımızın zayıfladığı bu dönemlerde uzmanlar, doğal yöntemlerle güçlenmenin mümkün olduğunu söylüyor. Güven Çayyolu Cerrahi Tıp Merkezinden Uzm. Dyt. Melis Bengisu Demirci, soğuk havalara geçiş döneminde vücut direncini artırmak için antioksidanlar ve A, C, E vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerektiğini dile getirdi. Omega 3 ve Omega 9 yağ asitlerinin bağışıklık için koruma kalkanı oluşturduğunu vurgulayan Demirci, özellikle bu süreçte nasıl beslenilmesi gerektiğini sizler için anlattı.

Bağışıklık Dostu Besinler

İçindekiler

Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebiliriz?

Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için A, C, E vitaminleri ve çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerekir. Antioksidanlar ve Omega 3, Omega 9 yağ asitleri de bağışıklık sistemine önemli bir koruma sağlar.

Hangi besinler A vitamini açısından zengindir?

A vitamini, yumurta, balık, havuç, süt, ıspanak, brokoli, kabak gibi yeşil sebze ve meyvelerde bol miktarda bulunur.

C vitamini içeren besinler nelerdir?

C vitamini açısından zengin besinler arasında yeşil biber, maydanoz, tere, roka, karnabahar ve ıspanak bulunur. Ayrıca portakal, mandalina ve kuşburnu içeceği de iyi C vitamini kaynaklarıdır.

E vitamini bakımından zengin gıdalar hangileridir?

E vitamini açısından zengin besinler; yağlı tohumlar, yeşil yapraklı bitkiler, ceviz, badem gibi sert kabuklu meyveler ve fasulye, nohut gibi baklagillerdir. E vitamini, vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Omega 3 ve Omega 9 yağ asitlerinin bağışıklığa faydaları nelerdir?

Omega 3 ve Omega 9 yağ asitleri, anti-enflamatuar özellikleri sayesinde vücudu soğuk algınlığı, grip ve diğer kış hastalıklarına karşı daha dirençli hale getirir. Ayrıca kalp, cilt, sindirim ve bağışıklık sistemine geniş çapta fayda sağlarlar.

Omega 3 içeren besinler nelerdir?

Omega 3, somon, sardalye, ton balığı, uskumru gibi yağlı balıklarda; ceviz, badem, soya filizi, nohut, keten tohumu, kuş üzümü ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.

Omega 9 içeren besinler nelerdir?

Omega 9’un en iyi kaynağı zeytinyağıdır. Ayrıca avokado ve bademde de Omega 9 bulunur.

Balık tüketiminin sağlığa faydaları nelerdir?

Haftada bir kez balık tüketmek genel sağlığı olumlu etkiler. Balık, Omega 3 açısından zengin olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirir. Ancak balığı kızartma yerine haşlama, fırın ya da ızgara yöntemleriyle pişirmek daha sağlıklıdır.

Sağlık Rehberi

Sağlık rehberimizden içerikler görüntüleyin.

Haber Bültenimize üye olun.

Periyodik olarak haber bültenimizi size ulaştıralım.

...

Nesilden nesile hayat bize GÜVEN diyor.


Güven Hastanesi hizmet standartları ile JCI tarafından akredite edilmiştir. JCI şikayet bildirimlerinizi buraya tıklayarak yapabilirsiniz.

Kişisel verilerin korunması ve işlenmesi politikalarına ilişkin aydınlatma metnimize buradan kişisel veri işleme envanteri ve kişisel verilerin korunması politikamıza ise buradan ulaşabilirsiniz.


Sayfanın son güncellenme tarihi: 16-08-2024