Cildinize Sihirli Bir Dokunuş Gençlik Aşısı

Gençlik aşısı uygulamadan 2-5 gün sonra ciltte canlılık, parlaklık, kırışıklıklarda hafifleme ve gerginlik sağlıyor.

Daha sıkı, canlı ve parlak bir cilt pek çok kişinin hayali. Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz “gençlik aşısı” yöntemi de bu görünüme ulaşmak için sıkça kullanılıyor. Güven Çayyolu Cerrahi Tıp Merkezinden Dermatoloji uzmanları, gençlik aşısı uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Cildinize Sihirli Bir Dokunuş Gençlik Aşısı

Gençlik aşısı cilde nasıl etki etmektedir?

Son yıllarda çok popüler olan gençlik aşısı, mezoterapi iğnesi denilen çok küçük ve ince iğnelerle enjeksiyon şeklinde yapılmaktadır. Cildin kendi kendini onaran, nem ve esneklik sağlayan, sıkılaştıran hücrelerini çalışmaya başlatarak etki göstermektedir. Böylece uygulamadan 2-5 gün sonra ciltte canlılık, parlaklık, kırışıklıklarda hafifleme ve gerginlik sağlamaktadır.

Gençlik aşısı hangi durumlarda uygulanmaktadır?

Gençlik aşısı, özellikle sorun olan bölgelere uygulanabilir. Alkol, sigara, akne, güneş ve solaryumdan dolayı zarar görmüş ciltlerde diğer tedavilere tamamlayıcı uygulama olarak da kullanılabilir. Avrupa ve Amerika’da beş yılı aşkın bir süredir kullanılmakta ve gayet yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır.

Hyalüronik asit nedir?

Gençlik aşısında bulunan hyaluronik asit vücudun en önemli yapı taşlarından biridir. Özellikle kan damarlarında, iç organlarda, cilt içindeve eklemlerde bulunmaktadır. Hyalüronik asit bağ dokusunun ana yapı maddesidir ve cilde canlılığını, parlaklığını, nemini, gerginliğini veren maddedir. 25-30’lu yaşlardan sonra deri hyaluronik asit miktarının azalmasıyla, cildimiz canlılığını, parlaklığını, esnekliğini kaybetmeye başlar. Dışarıdan verilecek hyalüronik asit, yaşlanma sürecini yavaşlatacaktır.

Gençlik aşısının dolgudan farkı nedir?

Hyalüronik asit estetik işlemlerde, özellikle dolgu amaçlı kullanılmaktadır. Dolgular arasında en güvenilir maddedir. Gençlik aşısının dolgudan farkı, dolguların ömrünü uzatmak için kullanılan çapraz bağlarının olmamasıdır. Saf halde olması nedeniyle dermisde yayılır, kitle etkisi oluşturmaz ve asıl görevi olan su tutma özelliği ile cildin canlanmasını sağlar. Cildin yaşlanma sürecini gerileterek daha genç ve sağlıklı bir görünüme neden olur.

Gençlik aşısının faydaları nelerdir?

20 yaşının üzerinde tüm cilt tiplerine uygulanabilen, enjeksiyona bağlı hafif morluk dışında hiçbir reaksiyona sebep vermeyen, cildin içindeki hyaluronik asit ile aynı molekül yapısında olan güvenli bir maddedir. Yüzde, boyunda, dekoltede ve ellerde görülen kuruluğa bağlı sorunların çözülmesinde sıklıkla uygulanan ve önemli etkileri olan bir yapısı vardır. En önemli kullanım alanı anti-aging uygulamalarıdır ve hem önleyici hem de tamamlayıcı bir anti-aging tedavisidir.

Gençlik aşısı nasıl uygulanmaktadır?

Gençlik aşısı uygulamalarının standart bir protokolü yoktur, tamamıyla doktorun hastanın ihtiyacı karşısındaki oluşturacağı tedavi protokolüne göre uygulanmaktadır. Ancak genel uygulama 10-15 gün arayla 2-3 seans şeklindedir. İşlem, iğnelerle yapıldığından, hasta rahatsızlık hissetmesin diye uyuşturucu krem uyguladıktan sonra enjeksiyon yapılır. İşlemden sonra uygulama bölgesinde hafif şişlikler, kızarıklıklar ve nadiren morluklar görülebilir. Bu rahatsız edici görüntü 2-3 gün sürebilir. Gençlik aşısının etkisi, kendini 2-5 gün içinde canlılık, parlaklık şeklinde göstermeye başlar. Bazı durumlarda özellikle cildi aşırı kuru olan hastalarımızın ağızdan da hyaluronik asit tabletler kullanması önerilebilir. İkinci günden sonra ciltte nem miktarının arttığı, cildin tonusunun daha sağlıklı bir hale geldiği gözlenebilir.

Gençlik aşısının yan etkileri var mıdır?

Gençlik aşısının bilinen bir yan etkisi yoktur. Ancak enjeksiyona bağlı çok ufak kızarıklık gibi geçici sıkıntılarla karşılaşılabilir. Bir tek iğnelere aşırı hassasiyeti olan (ucuz metal allerjisi/ nikel allerjisi) kişilerde uygulanmaz. İşlem sonrası dönemde önerilen bol su tüketimi önerilir. Varsa sigara ve alkol tüketiminin azaltılması, güneş koruyucu kremler kullanılması başlıca dikkat edilecek hususlardır.

Dermatoloji Bölümümüzde yapılan dermokozmetik işlemler ile ilgili detaylı bilgi ve randevu almak için 0539 937 75 37 numaralı telefondan hasta danışmanımızla WhatsApp görüşmesi başlatabilirsiniz.

Güven Sağlık Grubu olarak Covid-19 pandemisine karşı Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı önerileri; hastanemiz Enfeksiyon Kurulu’nun kararları doğrultusunda aldığımız önlemlerle güvenle sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz.