Uzun ve sıcak günlerde tutulan oruç, birbirinden lezzetli yemeklerle hazırlanan sahur ve iftar sofraları ile birleştiğinde Ramazan Ayı’nda kilo almak ve çeşitli sağlık problemleri ile karşılaşmak kaçınılmaz olabiliyor. Bu kutsal ayı fiziksel, ruhsal ve sosyal tam bir iyilik hali olarak tanımlanan sağlığı koruyarak ve hatta geliştirerek geçirmek için bazı önlemler almak gerekiyor. Güven Çayyolu Cerrahi Tıp Merkezi İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Yavuz Maşrabacı, Ramazan Ayı’nı sağlık açısından bedensel ve ruhsal arınma, fizyolojik ve metabolik yenilenme süreci olarak değerlenmek için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
Uzun açlık sürecinden sonra iftarda ani ve fazla miktarda yemek, sindirim sistemi ve kalp-dolaşım sistemine olumsuz etki edebilir. İftara hafif ve az miktarda yiyeceklerle başlanmalı, iftar süresi uzun süreye yayılmalıdır.
Sağlık rehberimizden içerikler görüntüleyin.
Periyodik olarak haber bültenimizi size ulaştıralım.
Nesilden nesile hayat bize GÜVEN diyor.
Güven Hastanesi hizmet standartları ile JCI tarafından akredite edilmiştir. JCI şikayet bildirimlerinizi buraya tıklayarak yapabilirsiniz.
Kişisel verilerin korunması ve işlenmesi politikalarına ilişkin aydınlatma metnimize buradan kişisel veri işleme envanteri ve kişisel verilerin korunması politikamıza ise buradan ulaşabilirsiniz.